Kajian Huawei nova 11 Pro

Apakah keperluan untuk model baharu untuk membentuk peningkatan berbanding model sebelumnya dalam siri ini? Biasanya, naik taraf chipset ada dalam senarai itu, mungkin beberapa penambahbaikan dalam jabatan kamera, beberapa tweak pada paparan, bateri yang lebih besar atau pengecasan yang lebih pantas – sesuatu mengikut garisan tersebut. Nah, Huawei nova 11 Pro nampaknya tidak membawa mana-mana daripada itu – jadi adakah sesuatu yang menjadikannya lebih baik daripada nova 10 Pro?

Kajian Huawei nova 11 Pro

Nah, reka bentuk belakang adalah berbeza, untuk satu. Huawei telah mengecilkan penggayaan pulau kamera yang agak norak pada generasi sebelumnya dan memperkenalkan dua jalur warna dengan panel belakang kulit tiruan dan corak ‘nova’ yang telah ditanggalkan.

Dan, kerana kami sudah mengetahui beberapa perkara tentang telefon bimbit itu, kami akan menumpahkan sedikit teh. Hanya kerana spesifikasi pengecasan adalah sama, tidak semestinya hasilnya adalah sama – kami mendapat beberapa nombor yang mengagumkan di sana.

Nova 11 Pro mungkin hanya melakukan seminimum mungkin untuk mendapatkan hak untuk menambah nama model, tetapi 10 Pro sudah mempunyai beberapa spesifikasi yang kukuh, jadi mungkin tidak adil untuk menolak 11 dengan begitu mudah. Sebagai contoh, sistem kamera hadapan yang agak unik yang merangkumi unit ultralebar 60MP dan kamera zum bersamaan 50-ish-mm telah dibawa dan boleh menjadi titik jualan yang tepat untuk orang ramai yang gila swafoto.

Di bahagian belakang, penderia kedalaman 2MP yang telah dilupuskan sekarang tidak mungkin terlepas, tetapi AF laser yang diperkenalkan sekarang akan membantu dalam gelap dan dengan closeup. Dan jarak dekat adalah di mana resolusi ultralebar (8MP) yang sederhana boleh melakukan lebih baik daripada kebanyakan, terima kasih kepada keupayaan AFnya. Kamera utama 50MP membuktikan prestasi yang berkebolehan pada model lama juga, jadi kami tidak merungut ia kembali, kebanyakannya tidak berubah.

Ia adalah sejenis cerita yang serupa di kawasan lain. Paparan 6.78 inci dwi-lengkung yang mewah mempunyai kedua-dua piksel dan hertz yang tidak memerlukan peningkatan segera. Cip Snapdragon 778G mungkin tidak canggih, tetapi ia kekal sebagai pesaing yang kukuh dalam ruang pertengahan juga. Dan dengan versi storan asas 256BG yang murah hati (128GB pada nova 10 Pro) dan pilihan 512GB, anda juga tidak akan kebuluran memori.

Nova 11 Pro dihantar dalam kotak putih klasik dengan logo dan nama model yang dicat dengan kemasan pelangi-y yang memantulkan. Terdapat juga logo Kunlun Glass di hadapan dan tengah, menandakan penggunaan perlindungan paparan jenama mereka sendiri oleh Huawei.

Di dalam, selain daripada telefon, anda akan menemui pengecas 100W yang sama dari sebelumnya yang membawa kami kejutan kali ini, bersama kabel USB-A-to-C berkadar 6A untuk disertakan dengannya. Turut disertakan ialah sarung pelindung silikon lembut yang menutup bahagian tepi dan belakang tanpa menghalang pandangan belakang bercorak nova.