Kajian OnePlus 11

OnePlus 11 tahun ini hadir tanpa model Pro, jadi vanila mempunyai tugas yang sukar membawa berat dua peranti. Lagipun, ia perlu meyakinkan pengguna OnePlus 9 yang lebih tua, contohnya, dan mereka yang menggunakan Pro. Dan nampaknya syarikat itu dapat menggabungkan dua versi menjadi satu.

Kami melihat OnePlus 11 sebagai campuran aneh antara OnePlus 10 Pro dan OnePlus 10T dari tahun lepas. Berbanding dengan Pro, ia mempunyai beberapa penurunan yang ketara, tetapi dalam konteks 10T, ia menawarkan peningkatan yang ketara. Sebagai contoh, OnePlus 11 kini dilengkapi dengan paparan LTPO OLED generasi ketiga dengan sokongan untuk Dolby Vision dan kadar penyegaran 120Hz. Ia juga meningkatkan resolusi kepada QHD+.

Sudah tentu, Snapdragon 8 Gen 2 yang terkini dan terhebat menjalankan semua piksel tersebut dan dipasangkan dengan sehingga 16GB RAM. Jabatan kamera juga mendapat peningkatan yang kukuh – kamera telefoto 2x dengan sensor 32MP yang besar dan ultralebar kini 48MP dengan sokongan untuk autofokus. Selain itu, 11 kini menampilkan Penentukuran Warna Hasselblad, yang tidak terdapat dalam 10T dari tahun lepas. Oh, dan peluncur amaran telah kembali!

Pengecasan wayarles di luar menu tahun ini, tetapi kami mendapat pengecasan pantas 100W hampir di mana-mana kecuali di AS dengan 80W, yang bagaimanapun merupakan peningkatan yang dialu-alukan di kedua-dua pasaran. Ia sepatutnya mengisi bateri daripada rata kepada penuh dalam masa 25 minit sahaja.

Ciri menonjol lain termasuk perkakasan penyejukan canggih, Dolby Vision dan paparan dan pembesar suara yang ditala Dolby Atmos. Ini sepatutnya membolehkan pengalaman multimedia dan permainan yang mengasyikkan semasa dalam perjalanan. Sudah tentu, kami mengujinya dalam halaman berikut, jadi pastikan anda kekal dan ketahui sama ada telefon OnePlus tahun ini berbaloi dengan wang titik peluh anda.